IMG_8641 2.jpg

Luigi Norelli
 

Luigi Norelli pochodzący z Neapolu, szef kuchni Bocca Pizzeria. Tajemnice kuchni zgłębiał już jako dziecko przy boku swojej Babci, która zaszczepiła u niego miłość do prawdziwej włoskiej kuchni. To ona nauczyła go oryginalnych neapolitańskich receptur na jedyną w swoim rodzaju pizze. Swoje doświadczenie zbierał w restauracjach we Włoszech, Szkocji, a teraz Polsce. Jako szef kuchni bazuje na prostocie i szacunku do regionalnych produktów sprawiając, że jego dania są wyjątkowe.

Pizza Neapolitańska

Pizza Napoletana, charakteryzuje się cienkim ciastem oraz napowietrzonymi, spieczonymi brzegami które są wynikiem długotrwałego procesu dojrzewania ciasta. Skupiamy się wyłącznie na najwyższej jakości włoskich produktach – mąka pszenna Caputo, pomidory San Marzano D.O.P., mozzarella oraz najlepszej jakości włoskie wędliny. Nasza pizza napoletana wypiekana przez rodowitego włocha w tradycyjnym piecu z Neapolu wytworzonym przez rzemieślnika Stefano Ferrara.

Pomidory 
San Marzano DOP

Ciasto 

Włoskie pomidory San Marzano DOP o wydłużonym kształcie, intensywnym kolorze i niewielkiej ilości pestek, uprawiane u stóp Wezuwiusza. Ulubiona odmiana pomidorów szefów kuchni. Idealne na sos do pizzy neapolitańskiej i innych sosów pomidorowych.

powoli dojrzewające ciasto.
Wypiekane w temperaturze minimym 485 stopni Celsjusza z najwyższej jakości składników.

Mozzarella di bufala 
Campana DOP

to tradycyjnie warzony, kremowy, rozciągliwy ser twarogowy z rejonu Kampanii. Jest porcelanowo biały, wilgotny, ma bardzo cieniutką skórkę i delikatny smak. Wytwarzana jest wyłącznie z mleka czarnych bawolic rasy Bubalus Arnee.

ddddfff.png